Tüm Tedavilerimiz

Bilgi alın & randevu oluşturun.

Whatsapp hattımızdan tedavilerimiz ile ilgili bilgi alabilir, randevunuzu hızlı bir şekilde oluşturabilirsiniz.

Diş Eti Tedavileri

Diş etleri, ağız ve diş sağlığının en önemli parçası olarak görülmektedir. Sağlıklı diş etleri, dişlerin köklerini sarmakla kalmaz aynı zamanda her bir dişin desteklenmesine ve yapılarının korunabilmesine de yardımcı olur. Fakat bazen diş eti etrafında çeşitli sorunların ortaya çıktığı da görülmektedir. Diş eti problemleri arasında en çok görülenlerden biri de diş eti iltihabıdır. Bu sorun, dişlerde plakların birikmesi ile ortaya çıkarken diş eti yapısının iltihaplanarak ağız sağlığını bozmasına neden olmaktadır.

Diş eti tedavileri, diş sağlığını korumak ve iyileştirmek için dental alanda yapılan yeniliklerle her geçen gün daha da geliştirilmektedir. Bu noktada diş eti cerrahisi, uzman hekimleriyle birlikte diş eti tedavilerini tam olarak ele almakta ve hastaların şikayetlerini tamamen ortadan kaldırabilmektedirler.

Diş Eti Tedavisi Nedir?

Diş eti hastalıları, günümüzde sağlıksız beslenme ve stresli yaşam tarzı nedeniyle diş eti bakterilerinin neden olduğu enfeksiyonlarla birlikte sıklıkla görülebilmektedirler. Bu enfeksiyonlar, diş eti dokularında iltihaplanmalara ve belirli bölgelerde tahrişlere neden olmaktadır. Son yıllarca milyonlarca kişi, hayatlarının en az bir döneminde diş eti rahatsızlığı geçirdiklerini ifade etmektedirler.

Bu noktada diş eti problemlerine erken müdahale ederek hastaları doğru cerrahi yöntemlere yönlendirebilmek ve sorunları tamamen ortadan kaldırabilmek mümkündür. Bu sayede diş eti sorunlarının ciddi komplikasyonlara neden olmasını da önüne geçilebilir

Diş eti tedavileri, farklı prosedürleri kapsarken çeşitli şekilde uygulanabilmektedir. Diş hekimleri, diş etlerinde oluşan enfeksiyonları azaltabilmek için öncelikle muayene yaparlar. Hastanın tahriş olan ve enfeksiyon toplayan diş eti bölgeleri belirlenir ve ivedilikle en uygun tedavi yöntemi planlanır. Bu noktada diş eti rahatsızlığı ile hasar gören dokuları yenileyebilmek ve enfeksiyonu bölgeden uzaklaştırabilmek için farklı tedavi prosedürlerine de başvurulabilmektedir.

Diş Eti Rahatsızlığı Belirtileri Nelerdir?

Diş eti rahatsızlıkları, hastadan hastaya değişmekle birlikte birçok farklı evrede incelenebilmektedir. Bu nedenle diş eti sorunları için her evrede farklı belirtilerin meydana geldiği de görülmektedir. Özellikle en erken evrede diş eti rahatsızlığını gösteren komplikasyonlar arasında şişlik, kızarıklık ve dişlerdeki hassasiyet gösterilebilmektedir. Fakat her belirti, hastalar arasında değişiklik göstermektedir. İşte, diş eti rahatsızlıklarında sıklıkla karşılaşılan o belirtiler;

  1. Ağız Kokusu

Diş eti sorunlarında en erken evrede en yaygın görülen semptomlardan biri de ağız kokusudur. Diş etinde yer alan enfeksiyonlar nedeniyle hastaların ağızlarında koku oluştuğu bilinir. Bu noktada enfeksiyonun vücuttan atılmasıyla ağız kokusu sorununun da ortadan kalktığı bilinmektedir.

  1. Diş Hassasiyeti

Birçok ağız ve diş sorununda olduğu gibi diş eti hastalıklarında da ilk görülen belirtiler arasında diş hassasiyeti gösterilmektedir. Doktorlar, diş eti tedavisi sırasında hastaların diş hassasiyetine özel diş macunlarını kullanarak sorunları hafifletebileceklerini hatırlatmaktadırlar

  1. Diş Eti Çekilmesi

Diş eti rahatsızlıklarının son evrelerinde görülen diş eti çekilmesi, hızlıca tedavi altına alınmazsa kötü sonuçlara neden olabilecek semptomlardan biridir. Diş eti çekilmesi ile et ve diş arasındaki bağ dokusu kaybolur ve dişin tutunabilecek bir noktası kalmaz. İlerleyen diş eti çekilmesi durumlarında dişlerin döküldüğü ve hastaların çoğunlukla diş kayıpları yaşadıkları bilinmektedir.

  1. Diş Etlerinde Kızarıklık ve Şişlik

Diş etlerinde görülen kızarıklık ve şişlik durumu, hastalara çoğu zaman bir şeylerin ters gittiğini söyleyebilmektedir. Kızarıklık ve şişlik evresinde diş hekimine başvuran hastalar, erken tanı ile hem tedaviden daha kesin sonuçlar alabiliyorken hem de en uygun tedavi yöntemini kendileri için uyarlayabilmektedirler.

Diş Eti Tedavileri Nasıl Yapılmaktadır?

Diş eti tedavisi, hastalığın ilerleyişi, daha önceden yaşanılan tedavi süreçleri ve kişinin genel sağlık durumu gibi unsurların diş hekimi tarafından dikkate alınmasıyla planlanmaktadır. Diş eti tedavileri, genellikle erken davranıldığında kesin çözüme ulaşılan operasyonlar olarak bilinirler. Fakat hastaların diş eti sorunları ilerlemeden önce semptomları görebilmeleri ve acilen bir kliniğe başvurmaları çok önemlidir. İşte, diş eti tedavilileri için sıklıkla kullanılan o yöntemlere dair merak edilen tüm detaylar;

  • Cerrahi Diş Temizliği

Diş eti çizgisine yakın noktalarda oluşan plak ve tartarlar, çoğu zaman diş eti rahatsızlıklarına sebebiyet vermektedirler. Bu noktada uzmanlar, yapılan ufak işlemlerle plak ve tartarları hem dişlerden hem de diş etinden temizleyerek diş eti problemlerini kolayca ortadan kaldırabilmektedirler. Üstelik cerrahi diş temizliği ile enfeksiyon riski azalırken dişlerin çok daha beyaz bir görünüme kavuşmaları da sağlanmaktadır. Üstelik düzenli diş eti temizliği yatıran kişilerde diş eti rahatsızlıklarına bir hayli az rastlandığı da bilinmektedir.

  • Diş Ölçeklenmesi ve Kök Planlanması

Diş eti altında yer alan plak ve diş taşı birikimleri, çoğu zaman diş eti rahatsızlıklarına davetiye çıkarmaktadır. Bu nedenle diş hekimleri, ilgili bölgelerde uygun şekilde diş temizliği ve kök düzeltme işlemlerini gerçekleştirir. Profesyonel kliniklerde gerçekleştirilen işlemlerde diş eti çizgisiyle birlikte alt kısımda yer alan tüm plak ve tartar oluşumları yok edilir. Ardından dişlerdeki pürüzlü kısımlar tamamen düzeltilerek bakterilerin yaşayabilmeleri ve çoğalabilmeleri de zorlaştırılır.

  • Cep Küçültme Ameliyatı

Bazı durumlarda diş ve diş eti bölümlerinden tartar ve plaklar temizleniyor olsa da diş etinde cep adı verilen şişliklerde tartar birikmesi görülebilmektedir. Bu durumda diş hekimleri, lokal anesteziden sonra diş etlerini kaldırarak ceplerde biriken tartar oluşumlarını tamamen temizlerler. Bu sayede diş etinde tekrar bir iltihaplanma durumu yaşanmasının da önüne geçilebilmektedir.

  • Kemik Grefti Uygulaması

İlerleyen diş eti rahatsızlıklarında damakta bulunan diş kemiklerinin tamamen eridiği veya çok zayıfladığı görülebilmektedir. Bu noktada kemik grefti uygulaması ise hastaların tekrar eski diş kemiklerine kavuşabilmeleri amaçlanır. İşlem sırasında hastaların kendi diş kemiklerinden yararlanılır veya bilimsel yollarla üretilen kemik greftleri kullanılır. Hasarlı bölgelere yerleştirilen greftler, kemik oluşumunun yenilenmesinde rol oynarlar.

  • Yumuşak Doku Grefti Uygulaması

Diş eti çekilmesinin görüldüğü yerlerde incelen diş etleri veya yok olmuş etler görülebilmektedir. Bu durum hem farklı rahatsızlıklara davetiye çıkarmakta hem de estetik olmayan bir görüntü sunmaktadır. Bu noktada uzmanlar, gerekli gördükleri yerlerde yumuşak dokular için greft uygulaması yaparlar. Bu sayede tahrip olan yumuşak dokular, kısa süre içerisinde kendilerini yenilerle ve kişinin sağlığına tekrar kavuşabilmesini sağlarlar.

Diş Eti Tedavileri hakkında sıkça sorulan sorular

Diş eti hastalıkları arasında diş eti iltihabı (gingivitis) ve periodontitis bulunur. Gingivitisin belirtileri arasında kızarıklık, şişlik, kanama ve diş eti çekilmesi yer alırken, periodontitisin belirtileri arasında diş eti çekilmesi, dişlerde sallanma, diş eti altında boşluklar ve kötü nefes gibi belirtiler bulunur.
Diş eti hastalıklarının tedavisi genellikle diş hekimleri tarafından yapılır. Tedavi, diş eti iltihabının neden olduğu plak ve tartarın temizlenmesini içerir. Gingivitis durumunda, diş hekimi temizlik ve diş fırçalama alışkanlıklarını iyileştirmeyi önerebilir. Periodontitis durumunda, diş eti cebi temizliği, kök yüzey düzeltme, antibiyotik tedavisi veya cerrahi girişimler gerekebilir.
Diş eti tedavileri sırasında genellikle minimal ağrı veya rahatsızlık hissedilir. Diş hekimi, lokal anestezi veya diğer rahatlatıcı teknikler kullanarak hastanın rahatlığını sağlayabilir. Tedavi sırasında hissedilen rahatsızlık genellikle tolerable düzeydedir.
Diş eti tedavisi sonrası iyi bir diş hijyeni uygulamak önemlidir. Bu, düzenli diş fırçalama, diş ipi kullanımı ve diş eti koruyucu ağız gargarası kullanımını içerir. Diş hekiminizin önerilerini takip etmek, düzenli olarak diş hekimine kontrole gitmek ve diş sağlığı alışkanlıklarını sürdürmek, tedavinin başarısını sürdürmek için önemlidir.

Uzman hekimlerimizden bilgi alın, randevunuzu oluşturun.

Whatsapp hattımızdan tedavilerimiz ile ilgili bilgi alabilir, randevunuzu hızlı bir şekilde oluşturabilirsiniz.

× Whatsapp