Tüm Tedavilerimiz

Bilgi alın & randevu oluşturun.

Whatsapp hattımızdan tedavilerimiz ile ilgili bilgi alabilir, randevunuzu hızlı bir şekilde oluşturabilirsiniz.

Porselen Diş Kaplama

Son yıllarda diş hekimleri tarafından sıklıkla ele alınan diş kaplama, diş çapraşıklıklarını gidererek hastalara estetik bir gülüş sunmaktadır. Günümüzde beslenme tarzı, ağız hijyeni eksikliği ve genetik faktörler, diş yapısını etkilerken diş kaplamalarının da mecburi olmasına neden olur.

Hastalar, daha çok estetik kaygılarla diş kaplama talebinde bulunsalar da sağlık açısından da boş dişlerin kaplama ile doldurulması bir hayli önemlidir. Bu noktada dişler düzenli fırçalansa bile aşırı sigara ve kahve tüketimi gibi unsurlar, dişlerde renk değişimlerine neden olurken kaplamaların yapışması gerektiğini de ortaya koyabilir. Günümüzde gelişen porselen diş kaplama gibi tedavi yöntemleriyle dişlerin sağlığını koruyabilmek ve hastalara estetik bir gülüş tasarımı sunabilmek mümkündür.

Diş kaplamaları, genellikle dişin ön tarafını saran ve dişin kendi renginde olan tedavi araçlarıdır. Diş kapması için kullanılan materyaller, genelde porselen veya kompozit olarak bilinmektedir. Kaplama işlemleri, genellikle rengi bozulmuş, hasar görmüş veya anormal boyuttaki diş sorunuyla diş hekimlerine başvuran kişilere uygulanır. Üstelik kaplamalar, sadece tek bir diş için değil birden fazla diş için de ele alınabilmektedir.

Porselen kaplamalar, kompozit kaplamalara göre daha az leke tuttuğundan ve uzun ömürlü olduklarından daha popüler bir kullanıma sahiptirler. Doğal dişlerdeki ışık yansımasını taklit eden porselen kaplamalar, uzmanlar tarafından da sıklıkla önerilmektedir. Fakat kişinin ihtiyaçlarına göre en uygun kaplama malzemesine her zaman diş hekimi karar vermektedir.

Porselen Diş Kaplama Nedir?

Son yıllarda diş hekimleri tarafından sıklıkla uygulanan porselen kaplamalar, ne olduklarıyla da merak konusu halini almışlardır. Diş kaplamasında porselen kullanılması, porselen diş kaplama uygulamasına bu ismin verilmesini sağlar. Porselen, ağız içerisinde biyo-uyumlu halde kalabiliyorken beyazlık konusunda hastalara iyi bir seçenek sunmaktadır.

Porselen kaplamaların içerisinde metal ve toksik maddeler bulunmadığından insan sağlığına tamamen dosttur. Üstelik diş kaplamalarındaki porselenler, diğer kaplama çeşitlerine göre çok daha doğal bir görüntü sağlarlar. Bu nedenle porselen kaplama, dişlerinin renginden veya eksikliğinden şikayetçi olan herkes tarafından tercih edilmektedir.

Porselen Diş Kaplama İşlemi Nasıl Yapılmaktadır?

Şimdilerde porselen diş kaplama uygulaması yaptıracak olan kişiler, işlemlerin nasıl yapıldığını da merak etmektedirler. Bu noktada işleme başlamadan önce dişler kaplama kalınlığında törpülenerek işleme uygun hale getirilir. Daha sonra törpülenen dişler için kalıp çıkartılır ve kalıp, diş teknisyenlerine gönderilir. Bu kalıplardan uzmanlar tarafından laboratuvar ortamında bir kaplama hazırlanır. Bu kaplamalar, yaklaşık 2 hafta içerisinde hazır olmakta ve kapmanın kliğine gelmesiyle tedavi süreci de başlamaktadır.

Diş hekimi, hastanın işlem sırasında herhangi bir ağrı hissetmemesi için öncelikle lokal anestezi uygular. Daha sonra hastanın dişleri, kaplama ile uyumlu hale getirilmek amacıyla tekrar şekillendirilir ve işleme devam edilir. Diş hekimi, kaplamanın ağız içi uyumunu ve dişlere göre rengini kontrol ederek kaplamayı ağız içerisine yerleştirir ve dişleri yapıştırmadan önce son kontrolleri de gerçekleştirir.

Porselen Diş Kaplama Uygulamasının Avantajları Nelerdir?

Porselen diş kaplama uygulaması, hastalar açısından çeşitli avantajlar barındırır. Uzman diş hekimleri, kişiselleştirilmiş kaplama tedavisi ile hastaların bir ömür boyu rahat edebilmelerini sağlamaktadır. Bu noktada porselen diş kaplamalarının bilinen en iyi avantajı, hastalara estetik bir gülümseme sunuyor olmasıdır. Ayrıca porselen kaplamalar, diğer kaplama tedavilerine göre çok daha kısa süre içerisinde tamamlanabilmektedir. Bu durum, hastalara zaman kaybı yaşatmamakta ve kısa sürede en iyi sonuçları alabilmelerini sağlamaktadır.

Porselen diş kaplamanın diğer kaplama çeşitlerine göre bir diğer avantajı da farklı kaplamalara nazaran çok daha ekonomik olmasıdır. Estetik bir görünüm elde edilen porselen diş kaplama, neredeyse her klinikte en bütçe dostu uygulamalar arasında gösterilir. Ayrıca üretildiği materyal bakımından çok dayanıklıdır ve uzun bir süre ağız içerisinde sorunsuz olarak kullanılabilir. Son olarak üretim porselen kaplamaların üretim sırasında kişilerin diş rengine ve şekline uygun olarak üretildiğini de belirtmekte yarar var.

Porselen Diş Kaplama Tedavisinin Ardından Ağız Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Porselen diş kaplama tedavisinin ardından ağız ve diş bakımını aksatmamak da bir hayli önemlidir. Bu noktada uzmanlar, kaplama işleminin ardından hastaların uyuşukluk hissi geçtikten sonra yeme ve içme faaliyetlerine dönebileceklerini ifade etmektedirler. Ayrıca çoğu hasta, işlemden sonra belirli noktalarda sertliklerin oluştuğunu ifade etmektedirler. Bu sertlikler, düzenli ağız ve diş bakımlarının ardından zamanla azalarak yok olacaktır.

Porselen diş kaplaması yaptıran kişiler, normal zamanda olduğu gibi mutlaka yeme içme faaliyetlerinden sonra diş fırçalamaya da özen göstermek zorundadırlar. Bu sayede kısa sürede operasyondan kalan tüm komplikasyonlar da geçmiş olacaktır. Fakat operasyon kalıntıları ağız içerisinde bir türlü geçmiyorsa mutlak diş hekiminize gözükmelisiniz.

Bunların yanı sıra porselen kaplamaların ömrünü uzatmak isteyen hastalar, sert objelerin çiğnenmesinden kaçınırken sert gıdalar tüketirken mutlaka arka sağlam dişlerini kullanmalılar. Kaplamadan sonra ön dişleri çiğnemek için kullanmak sakıncalı olabilmektedir.

Ayrıca uzmanlar, porselen kaplama tedavisi gördüğü halde diş sıkma ve gıcırdatma sorunu yaşayan hastaların mutlaka retainer kullanmaları gerektiğini söylemektedirler. Bunların yanı sıra kaplamalarınızı uzun bir süre kullanmak istiyorsanız spor yaparken mutlaka ağız koruyucusu tercih etmenizde de yarar var.

Kimler Porselen Diş Kaplama Yaptırabilir ve Kimler Yaptıramazlar?

Son zamanlarda porselen kaplama diş uygulamaları bir hayli popüler olduğundan birçok kişi, kimlere ilgili uygulamanın başarıyla gerçekleştirildiğini fakat kimlerin uygulamadan kaçınması gerektiğini merak etmektedirler. Bu noktada uzmanlar, porselen diş kaplamalarının çapraşık diş bozukluklarına, diş eksikliğine, diş dolgusuyla tamamlanmayan diş boşluğuna ve kırık dişlere sahip kişilere uygulanabileceğini ifade etmektedirler.

Ayrıca bazı kişilere de porselen diş kaplama yaptırılması önerilmemektedir. Bu kişiler, dişlerinde ciddi çürükler olanlar, ileri düzeyde diş eti rahatsızlıklarına sahip olanlar ve kanal tedavisine gerek duyacak kadar ilerlemiş enfeksiyonu olacak hastalar şeklinde sıralanabilirler. Fakat porselen kaplama yaptırıp yaptırmama konusundaki en net bilgiyi diş hekiminize başvurarak alabilirsiniz.

 

 

Porselen diş kaplama hakkında sıkça sorulan sorular

Porselen diş kaplaması, doğal diş rengine benzer bir renge sahip, dayanıklı ve estetik bir kaplama malzemesidir. Genellikle dişlerin ön yüzeyini kaplamak için kullanılır ve diş estetiğini iyileştirmek için tercih edilir.
Porselen diş kaplamasının avantajları arasında doğal görünümü, dayanıklılığı, uzun ömürlü olması, lekelenmemesi ve çürümeye karşı direnç göstermesi sayılabilir.
Porselen diş kaplamaları genellikle çok dayanıklıdır ve doğru bakım ile uzun yıllar dayanabilir. Normal dişler gibi, düzenli diş hijyeni ve diş hekimi kontrolü ile uzun ömürlü olmaları sağlanabilir.
Porselen diş kaplaması prosedürü, hastanın diş durumuna ve tedavinin karmaşıklığına bağlı olarak değişir. Ancak genellikle birkaç ziyarette tamamlanabilir. Önce dişlerin hazırlanması, sonra ölçü alınması ve son olarak da kaplamanın laboratuvarda hazırlanması ve yerleştirilmesi adımlarından oluşur.

Uzman hekimlerimizden bilgi alın, randevunuzu oluşturun.

Whatsapp hattımızdan tedavilerimiz ile ilgili bilgi alabilir, randevunuzu hızlı bir şekilde oluşturabilirsiniz.

× Whatsapp